Som una empresa de comerç electrònic. Posem a disposició un àmplia gama de productes gourmet, de la més alta qualitat i sempre buscant la proximitat.

Quins mètodes d’enviament hi ha disponibles?

SERVIGOURMET disposa de magatzem fisic propi des d’on sortiran els productes. La destinació final serà l’adreça que el comprador estableixi. Cada vegada que es vagi a enviar una comanda, el comprador rebrà un correu electrònic.
Les despeses de transport seran a compte del comprador.
La comanda de compra que correspon a la comanda estarà disponible a SERVIGOURMET, una vegada que es confirmi el pagament, que podrà visualitzar-se mitjançant el vincle: “Les meves comandes”, a partir de l’emissió del correu electrònic. Aquesta comanda de compra original inclou les despeses de lliurament i l’IVA.

Quant trigaré a rebre la meva comanda?

SERVIGOURMET demanarà als seus clients que triï el lloc del lliurament, havent d’especificar el seu domicili, oficina o centre on volen que se li lliuri el producte. El termini de lliurament oscil·la entre 24 i 72 hores de dies hàbils.

A qui contacto si tinc qualsevol dubte?

Per solicitar informació ompli el següent formulari de contacte.

Si ho prefereix, també ens pot trucar o escriure un E-Mail.

Servigourmet
Av/ Jaume Recoder, 35
08301, BARCELONA
Tel./Fax: 93 757 29 67
E-Mail: botiga@servigourmet.cat

Com puc retornar un producte?

Tots els productes venuts podran ser retornats durant 7 dies comptats des de la data de lliurament, d’acord amb les disposicions de la Llei de Comerç Minorista espanyola.

Prèviament, el client haurà d’indicar la seva intenció per correu electrònic. SERVIGOURMET contestarà per mitjà d’un altre correu electrònic especificant les instruccions precises per a la devolució del producte.

Les despeses de devolució aniran a càrrec del client.

El reemborsament en el compte del client com a conseqüència d’aquesta devolució, s’efectuarà en el termini de 7 dies a partir de la recepció de les mercaderies per SERVIGOURMET.

La devolució no podrà tenir lloc en cap cas si els productes subministrats van ser manifestament objecte d’ús.

Els productes imperativament s’han de retornar correctament protegits, en el seu embalatge d’origen, en un perfecte estat (no danyats o embrutats pel client) amb tots els accessoris, instruccions i documentació. Seran enviats al lloc especificat per SERVIGOURMET en les instruccions precises per a la devolució del producte enviades mitjançant correu electrònic.

En el cas que la devolució no fos acceptada pel proveïdor per entendre que el producte la devolució del qual pretén hagués estat utilitzat, aquests productes romandran en el magatzem de distribució per ser recollits pel client, per un període no superior a trenta dies des seva devolució.

No podran tampoc retornar els paquets als que no consti cap element adjunt que permeti identificar el remitent (núm de comanda, nom, adreça, …).

Les despeses i riscos vinculats a la devolució del producte seran a càrrec del remitent, que haurà d’enviar de forma segura i amb les garanties necessàries perquè la mercaderia retornada arribi en perfecte estat de conservació.

A través de SERVIGOURMET es poden realitzar devolucions dels productes comprats per l’import dels mateixos. Un cop rebut / s el / els productes retornats, SERVIGOURMET verificarà que estiguin en bon estat i procedirà a l’abonament de l’import pagat menys les despeses d’enviament (7 € IVA inclòs), independentment de l’import del producte retornat.

Tota persona que torni el seu producte rebrà un correu electrònic informant de l’import del seu reemborsament.

Quines plataformes de pagament hi ha disponibles?

Pagament amb targeta:
El Reglament de les compres s’efectua per targeta bancària. Les targetes bancàries acceptades són: Visa i MasterCard. El preu de compra es carregarà en compte bancari del client, en el termini de 4 dies a comptar des del dia de la comanda i aquesta es donarà per efectiva després de confirmació del seu acord dels centres de pagament bancari.
En el cas que la TPV (Terminal Punt de Venda) informés de la denegació de la targeta, es cancel·larà automàticament la comanda, informant en línia al client d’aquesta anul·lació.
Contra reemborsament:
El pagament es realitza en el moment de recollir a Correus
El cost addicional per a aquesta modalitat és de 3,50 €
Es recollirà la comanda a l’oficina de correus més propera del domicili.
Per devolucions de diners es realitzaran de la següent manera sempre que l’import no supere els 6 €, que en tal cas es realitzés un val descompte per a la següent compra.
Es realitzarà una transferència on indiqui el client.
Transferència bancària.
Aquesta modalitat de pagament no tindrà cap cost per al client
L’import de les devolucions es carregués en el compte que indiqui el client
Per realitzar el pagament d’una factura ha de constar:
Número de factura.
Nom de la persona que el ingressa.
Ha d’anar dirigit a SERVIGOUTMET al número de compte proporcionat per l’empresa.
Enviar el comprovant d’ingrés al correu: botiga@servigourmet.cat enviant en l’assumpte comprovant d’ingrés.
Paypal
En aquesta modalitat el pagament es carregués segons hagi contractat el client amb paypal de la mateixa manera les devolucions on l’empresa hagi d’abonar algun import es realitzaran per la mateixa via.
Aquesta modalitat no té cap cost per al client.

Condicions generals:

SERVIGOURMET es reserva el dret a modificar les condicions generals de venda sense previ avís, podent canviar, suprimir o afegir tant els continguts i serveis que es prestin a través del mateix com la forma en què aquests semblin presentats o localitzats en els seus servidors.

Aquests canvis han de ser acceptats per l’Usuari cada vegada que faci efectiva una compra a través de la pàgina SERVIGOURMET.

Els membres de la “Comunitat Privada de SERVIGOURMET” que no estiguin conformes amb les modificacions de les condicions generals, hauran de notificar i, a partir de la data en la qual la nova versió entrarà en vigor, hauran de deixar d’utilitzar els serveis SERVIGOURMET . En el supòsit d’algun dels termes de les condicions generals fos il·legal o inoposable, serà nul·la de ple dret i aplicant-se l’acordat per la parts i si no l’exposat en el Codi Civil Espanyol.

Tens alguna altra pregunta? 

Contacta amb nosaltres