Maridatges amb cerveses artesanes

Maridatges amb cerveses artesanes

Els maridatges amb cerveses artesanes, buscant el plaer de la degustació gastronòmica,  busquem la combinació perfecta que ens permeti assaborir i gaudir tant del menjar com de la beguda, això és maridar. No existeixen normes, ens hem de deixar guiar per la intuïció i el gust personal però aquí us deixem alguns suggeriments que potser us podran ajudar a gaudir de la cervesa artesana i la gastronomia.

Com maridar la cervesa artesana?

Hi ha 3 criteris més o menys establerts per a trobar els acompanyants perfectes:

  1. Que els sabors de les begudes no sobresurtin del menjar o a la inversa.
  2. Buscar un equilibri entre aromes i sabors.
  3. Buscar el contrast sense que hi hagi un vencedor.

Freds verdures i amanides

La cervesa combina bé amb els plats cuinats amb vinagre (escabetx) tant de carn com de peix, l’àcid del vinagre troba equilibri amb el gust amarg, més lleuger o no tant, de la cervesa. Per aquesta mateixa raó les cerveses mariden bé amb les amanides alinyades amb vinagre així com amb els salpicons.

El binomi Cervesa-Tomàquet, tant cru, com cuinat, és una combinació perfecte. Un bon pa amb tomàquet va genial amb una cervesa fresca i lleure. El gust àcid del tomàquet queda compensat amb una Pils, Session IPA, Pale, Ale, Lager.Maridatges amb cerveses artesanes

Amb les verdures pels seus gustos àcids o amargs com les carxofes, les endívies o els espàrrecs, que deixen en boca aromes potents que altres begudes alcohòliques distorsionarien, amb la cervesa no passa.

Calents i picants

Tota mena de plats que es condimentin amb mostassa o qualsevol salsa àcida lliga genial amb el contrapunt fresc i amarg de la cervesa artesana.

Una cosa semblant passa amb els plats molt especiats o molt picants, deixan el paladar calent i trobareu en la cervesa fresca un contrapunt genial. En aquest cas, una bona IPA, Doble IPA, Imperial IPA, etc combinaran a la perfecció.

Cervesa de Postre?

Amb xocolata, pot ser una mica sorprenent, però la xocolata, amb els seus gustos intensos, marida genial amb la cervesa negra amb regust a regalèssia i fruits secs. Aquí hi trobariem les Porter, Mild Black, Stout, Imperial Stout que poden ser el final ideal a un bon menú amb un gran postre.

Per nosaltres, el que anomenem Beermut, es a dir tots els platets per fer un bon pica-pica,tenen una cervesa per combinar… Però aquí ja, cadascú té les seves preferències i la cervesa que millor marida és la que et ve de gust en cada moment! 

Hi ha cervesa artesana de diferents gustos e intensitats, i si ho tasteu, veureu quins són els millors maridatges per els vostres plats, només falta ser atrevit!!! 🙂

El meravellós món de la cervesa artesana. 

 

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca