Maridatges amb cerveses artesanes

Maridatges amb cerveses artesanes

Els maridatges amb cerveses artesanes, buscant el plaer de la degustació gastronòmica,  busquem la combinació perfecta que ens permeti assaborir i gaudir tant del menjar com de la beguda, això és maridar. No existeixen normes, ens hem de deixar guiar per la intuïció i el gust personal però aquí us deixem alguns suggeriments que potser us podran ajudar a gaudir de la cervesa artesana i la gastronomia.

Com maridar la cervesa artesana?

Hi ha 3 criteris més o menys establerts per a trobar els acompanyants perfectes:

  1. Que els sabors de les begudes no sobresurtin del menjar o a la inversa.
  2. Buscar un equilibri entre aromes i sabors.
  3. Buscar el contrast sense que hi hagi un vencedor.

Freds verdures i amanides

La cervesa combina bé amb els plats cuinats amb vinagre (escabetx) tant de carn com de peix, l’àcid del vinagre troba equilibri amb el gust amarg, més lleuger o no tant, de la cervesa. Per aquesta mateixa raó les cerveses mariden bé amb les amanides alinyades amb vinagre així com amb els salpicons.

El binomi Cervesa-Tomàquet, tant cru, com cuinat, és una combinació perfecte. Un bon pa amb tomàquet va genial amb una cervesa fresca i lleure. El gust àcid del tomàquet queda compensat amb una Pils, Session IPA, Pale, Ale, Lager.Maridatges amb cerveses artesanes

Amb les verdures pels seus gustos àcids o amargs com les carxofes, les endívies o els espàrrecs, que deixen en boca aromes potents que altres begudes alcohòliques distorsionarien, amb la cervesa no passa.

Calents i picants

Tota mena de plats que es condimentin amb mostassa o qualsevol salsa àcida lliga genial amb el contrapunt fresc i amarg de la cervesa artesana.

Una cosa semblant passa amb els plats molt especiats o molt picants, deixan el paladar calent i trobareu en la cervesa fresca un contrapunt genial. En aquest cas, una bona IPA, Doble IPA, Imperial IPA, etc combinaran a la perfecció.

Cervesa de Postre?

Amb xocolata, pot ser una mica sorprenent, però la xocolata, amb els seus gustos intensos, marida genial amb la cervesa negra amb regust a regalèssia i fruits secs. Aquí hi trobariem les Porter, Mild Black, Stout, Imperial Stout que poden ser el final ideal a un bon menú amb un gran postre.

Per nosaltres, el que anomenem Beermut, es a dir tots els platets per fer un bon pica-pica,tenen una cervesa per combinar… Però aquí ja, cadascú té les seves preferències i la cervesa que millor marida és la que et ve de gust en cada moment! 

Hi ha cervesa artesana de diferents gustos e intensitats, i si ho tasteu, veureu quins són els millors maridatges per els vostres plats, només falta ser atrevit!!! 🙂

El meravellós món de la cervesa artesana. 

 

 

 

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.