Arròs de bacallà i ceps

Arròs de bacallà i ceps

En cada moment de l’any s’ha d’aprofitar els fruits de temporada. I que hi ha més propi de la tardor que els bolets? Doncs per això avui us proposem aquest fantàstic arròs de bacallà i ceps que us en llepareu els dits!

arròs-amb-bacallà-i-cepsINGREDIENTS (4 persones):

  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 5 grans d’all
  • 1 fulla de llaurer
  • 4 lloms de bacallà
  • Oli d’oliva, sal i pebre
  • Ceps al gust
  • 750cl de caldo de peix
  • 2 gots d’arròs

ELABORACIÓ:

  1. 2 dies abans de fer la recepta posarem el bacallà amb aigua per a dessalar-lo. El deixem un dia en aigua i el segon se li canvia l’aigua tres o quatre vegades. Deixem els talls de bacallà en un plat amb un paper de cuina perquè absorbeixi tota l’aigua possible.
  2.  En una olla petita incorporem l’oli d’oliva i quatre grans d’alls, hi afegim els talls de bacallà (que quedin coberts per l’oli) i els deixem coure sense que arribi a bullir, aprox 10 minuts.
  3. Un cop tenim el bacallà escalivat, el treiem de l’olla i en separem les làmines (i hi treiem les espines que puguin tenir).
  4. En una altre paella saltegem els ceps amb mig gra d’all trossejat.
  5. En la cassola principal posem a sofregir el pebrot, la ceba, mig gra d’all trossejat i la fulla de llorer. Amb la ceba enrossida, hi afegim el tomàquet triturat i deixem coure uns 10 minuts.
  6. Afegim l’arròs, ho salpebrem i ho barregem tot fins que s’enrosseixi l’arròs.
  7. Afegim el caldo de peix calents. Després també hi barregem el bacallà i els ceps que s’integraran a mesura de que l’arròs vagi fent “xup-xup”.
  8. Per acabar, escalfem el forn a 180º perposar-hi la cassola durant els 10 minuts finals. Ho traiem, deixem reposar 5 minuts i llestos!

BON PROFIT!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada