Arròs de bacallà i ceps

Arròs de bacallà i ceps

En cada moment de l’any s’ha d’aprofitar els fruits de temporada. I que hi ha més propi de la tardor que els bolets? Doncs per això avui us proposem aquest fantàstic arròs de bacallà i ceps que us en llepareu els dits!

arròs-amb-bacallà-i-cepsINGREDIENTS (4 persones):

  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 5 grans d’all
  • 1 fulla de llaurer
  • 4 lloms de bacallà
  • Oli d’oliva, sal i pebre
  • Ceps al gust
  • 750cl de caldo de peix
  • 2 gots d’arròs

ELABORACIÓ:

  1. 2 dies abans de fer la recepta posarem el bacallà amb aigua per a dessalar-lo. El deixem un dia en aigua i el segon se li canvia l’aigua tres o quatre vegades. Deixem els talls de bacallà en un plat amb un paper de cuina perquè absorbeixi tota l’aigua possible.
  2.  En una olla petita incorporem l’oli d’oliva i quatre grans d’alls, hi afegim els talls de bacallà (que quedin coberts per l’oli) i els deixem coure sense que arribi a bullir, aprox 10 minuts.
  3. Un cop tenim el bacallà escalivat, el treiem de l’olla i en separem les làmines (i hi treiem les espines que puguin tenir).
  4. En una altre paella saltegem els ceps amb mig gra d’all trossejat.
  5. En la cassola principal posem a sofregir el pebrot, la ceba, mig gra d’all trossejat i la fulla de llorer. Amb la ceba enrossida, hi afegim el tomàquet triturat i deixem coure uns 10 minuts.
  6. Afegim l’arròs, ho salpebrem i ho barregem tot fins que s’enrosseixi l’arròs.
  7. Afegim el caldo de peix calents. Després també hi barregem el bacallà i els ceps que s’integraran a mesura de que l’arròs vagi fent “xup-xup”.
  8. Per acabar, escalfem el forn a 180º perposar-hi la cassola durant els 10 minuts finals. Ho traiem, deixem reposar 5 minuts i llestos!

BON PROFIT!!!

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca