Canelons de Sant Esteve

Recepta – Canelons de Sant Esteve

Després de l’escudella i carn d’olla de nadal vénen els Canelons de Sant Esteve, un altre clàssic amb mil variacions segons cada tradició familiar.

Ingredients per 6 persones

Dels ingredients, aprofitarem tota la carn que ha sobrat de l’escudella de nadal i hi afegim la que falti per acabar d’arribar a les racions que vulguem.

Canelons:canelons-ingredients

  • 30-40 plaques de canelons
  • 200 gr de vedella
  • 200 gr carn magre de porc
  • 200 gr de pollastre
  • 1 o 2 fetges de pollastre
  • 1 ceba
  • 1/2 botifarra negra crua
  • 1/2 botifarra blanca crua
  • 100-200 gr de cansalada
  • 4 tomàquets vermells
  • 2 pastanagues
  • Oli i Sal
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 fulles Llorer

Beixamel:

  • 50 g. de mantega.
  • 60 g. de farina.
  • 1litre de llet.
  • Sal, pebre.
  • Nou moscada.
  • 50 g. de formatge ratllat per gratinar.
  • Pols de Ceps ( opcional)

Elaboració del Rostit

  1. Preparem olla gran amb oli calent i hi afegim la carn tallada salpebrada, la daurem i la traiem.
  2. A la mateixa cassola sofregim la verdura.

    canelons sant esteve
    font:panyrosas.net
  3. Tornem a afegir la carn i ho barregem tot, tapem i anem coent fins que la carn estigui feta.
  4. Afegim els fetges de pollastre, tornem a tapar i ho deixem uns 5 minuts més. Retirem del foc

Elaboració de la beixamel

  1. Posem llet en una olla al foc. Anem afegint mantega i farina per lligar-la.
  2. Afegim sal, pebre i nou moscada, remenem.
  3. Podem afegir un toc de pols de ceps per donar-li un punt “diferent”.

Elaboració dels canelons

  1. Triturem la carn amb el sou propi “caldo” i una mica de la beixamel.canelons-sant-esteve2
  2. Bullim les plaques de canelons seguint les instruccions del productor i les estenem sobre un drap humit perquè no s’enganxin.
  3. Farcim les plaques amb el preparat del rostit fent servir una màniga pastissera.
  4. Enrotllem els canelons i els posem en una safata per al forn.
  5. Tirem beixamel per sobre, al gust i ho posem al forn a 180º durant uns 20 minuts.
  6. 5 minuts abans, hi tirem el formatge ratllat.

 

Com sempre, les mesures i quantitats depenen bastant dels hàbits i costums familiars, del tiet quVi negre Perelada Cigonyes jove amb criançae sempre en menja molts i de la sogra que gairebé no els tasta perquè segueix ple del dinar de nadal.

Maridatge

En aquest cas us recomanem un vi negre que combina a la perfecció amb un plat com aquest. En aquesta ocasió apostarem per un vi amb D.O. Emporada, de Perelada: el Vi negre Perelada Cigonyes jove amb criança

Bon profit!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca