Coca de Sant Joan!

Coca de Sant Joan!

Coca de Sant Joan

Ja tenim la revetlla de Sant Joan a tocar i per tant no pot faltar pas la coca de Sant Joan. Per això avui us proposem la recepta per a tots aquells que sou més cuinetes i que preferiu allò fet a casa

Coca_de_sant_joan
Recepta de: cuina.cat

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 70 g de sucre
  • 3 g de sal
  • 20 g de llevat de forner
  • 140 g de llet
  • 100 g d’ou sencer (2 unitats)
  • ratlladura de llimona
  • ratlladura de taronja
  • 25 g de licor d’anís
  • 25 g d’aigua de tarongina
  • 1 g de canyella en pols
  • 75 g de mantega
  • 10 cireres confitades
  • 6 rodanxes de taronja confitada
  • 150 g de meló confitat
  • crema pastissera
  • pinyons
  • sucre

Preparació:

  1. Poseu la farina, el sucre i la sal al robot.
  2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.
  3. Treballeu la massa amb el ganxo, i afegiu-hi els ous un a un.
  4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes juntes (aigua de tarongina, anís, pell de llimona i de taronja i canyella) i pasteu-ho uns minuts.
  5. Finalment, incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos.
  6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa i homogènia.
  7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.
  8. Dividiu la massa en dues parts. Olieu lleugerament la superfície de treball i estireu la massa amb un corró amb forma de rectangle.
  9. Deixeu-ho reposar uns minuts si tingués molt nervi.
  10. En una part, col·loqueu la fruita confitada, pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua) i cobriu-la amb sucre i pinyons abundants.
  11. L’altra part decoreu-la amb rombes de crema pastissera (mànega i punter arrissat), i també pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua).
  12. Feu la segona fermentació a 28 ºC, 1 h 30 min, fins que torni a doblar el seu volum.
  13. Coeu-ho al forn a 175 ºC 12-15 min.

Maridatge

Segurament hi ha una tradició a cada casa, però us proposem un parell d’opcions interessants del nostre

Pels que us agrada el vi blanc , un bon Vi Roura Sauvignon Blanc, dolç i afruitat. Vi Roura Blanc Sauvignon Blanc

 

Si ja preferiu passar al cava, us proposem el Cava Brut Flors Violes, un brut ideal per a postres dolços i celebracions!cava_varias_flors_i_violes_01

 

 

 

 

BON PROFIT i BONA REVETLLA!!!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca