Coca de Sant Joan!

Coca de Sant Joan

Ja tenim la revetlla de Sant Joan a tocar i per tant no pot faltar pas la coca de Sant Joan. Per això avui us proposem la recepta per a tots aquells que sou més cuinetes i que preferiu allò fet a casa

Coca_de_sant_joan
Recepta de: cuina.cat

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 70 g de sucre
  • 3 g de sal
  • 20 g de llevat de forner
  • 140 g de llet
  • 100 g d’ou sencer (2 unitats)
  • ratlladura de llimona
  • ratlladura de taronja
  • 25 g de licor d’anís
  • 25 g d’aigua de tarongina
  • 1 g de canyella en pols
  • 75 g de mantega
  • 10 cireres confitades
  • 6 rodanxes de taronja confitada
  • 150 g de meló confitat
  • crema pastissera
  • pinyons
  • sucre

Preparació:

  1. Poseu la farina, el sucre i la sal al robot.
  2. Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.
  3. Treballeu la massa amb el ganxo, i afegiu-hi els ous un a un.
  4. Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes juntes (aigua de tarongina, anís, pell de llimona i de taronja i canyella) i pasteu-ho uns minuts.
  5. Finalment, incorporeu-hi la mantega pomada, a trossos.
  6. Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa i homogènia.
  7. Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.
  8. Dividiu la massa en dues parts. Olieu lleugerament la superfície de treball i estireu la massa amb un corró amb forma de rectangle.
  9. Deixeu-ho reposar uns minuts si tingués molt nervi.
  10. En una part, col·loqueu la fruita confitada, pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua) i cobriu-la amb sucre i pinyons abundants.
  11. L’altra part decoreu-la amb rombes de crema pastissera (mànega i punter arrissat), i també pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua).
  12. Feu la segona fermentació a 28 ºC, 1 h 30 min, fins que torni a doblar el seu volum.
  13. Coeu-ho al forn a 175 ºC 12-15 min.

Maridatge

Segurament hi ha una tradició a cada casa, però us proposem un parell d’opcions interessants del nostre

Pels que us agrada el vi blanc , un bon Vi Roura Sauvignon Blanc, dolç i afruitat. Vi Roura Blanc Sauvignon Blanc

 

Si ja preferiu passar al cava, us proposem el Cava Brut Flors Violes, un brut ideal per a postres dolços i celebracions!cava_varias_flors_i_violes_01

 

 

 

 

BON PROFIT i BONA REVETLLA!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada