Crema catalana per Sant Josep

Crema catalana per Sant Josep

Recepta – Crema catalana per Sant Josep

La crema catalana, crema cremada o crema de Sant Josep és un postre típicament català que antigament es menjava el 19 de març però que actualment es menja tot l’any! Us oferim aquesta recepta tant nostre.

crema catalanaIngredients per a 4 persones:

  • 500 ml de llet de vaca sencera
  • 1 canonet de canyella
  • la pela d’1 llimona (només la part groguenca)
  • 4 rovells d’ou de can vinyals
  • 100 g de sucre
  • 20 g de midó de blat de moro

Elaboració:

  1. Poseu a bullir la llet amb el canonet de canyella i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, pareu el foc i deixeu-ho infusionar uns minuts perquè els sabors de la canyella i la pela de llimona es barregin.
  2. Mentrestant, barregeu en un bol els rovells, el sucre i el midó fins que quedi una pasta ben fina, sense grumolls.
  3. Torneu a arrencar el bull a la llet i, quan bulli, afegiu-la a poc a poc a la barreja de rovells, sucre i midó, abaixant el foc al mínim i sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta. Deixeu-ho coure 30 s.
  4. Quan s’hagi espesseït, passeu-ho per un colador per evitar que hi quedi algun grumoll i també per treure el canonet de canyella i la pela de llimona.
  5. Poseu-ho en cassoletes de terrissa i deixeu-ho refredar.
  6. A l’hora de servir la crema, poseu-hi un grapat de sucre al damunt i cremeu-lo amb una pala de cremar.
Recepta de: www.cuina.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca