Crema de Calçots

Crema de Calçots

Plat de temporada, una altra manera de menjar calçots, plat gustós i molt fi.

Seguim amb alternatives per aquells que no es volen embrutar els dits però si que els ve de gust aprofitar que és temporada de calçots amb aquesta recepta senzilla i fina de crema de calçots.

Ingredients:Crema de Calçots

  • 10 calçots
  • 150 grs. de crema de llet
  • 1 patata grosa
  • 1 1/2 litre d’aigua
  • sal i pebre

Preparació:

  1. Rentem i pelem els calçots i els hi traiem la part més verda. Pelem i tallem la patata.
  2. En una olla posem l’aigua amb sal i bullim els calçots 15 minuts, els colem i reservem l’aigua de la cocció.
  3. En una paella amb oli i a foc mig, sofregim les patates, li afegim els calçots, la sal i el pebre, i  ho deixem daurar tot junt.
  4. Agafem el caldo reservat de bullir els calçots i li aboquem el sofregit, ho deixem coure durant 20-25 minuts, a continuació li tirem la crema de llet que bulli una estoneta i ja ho podem triturar fins que quedi una una crema fina, si convé ho podem passar pel colador xinès, es pot servir amb unes tiretes de calçot fregit, bon profit!

Maridatje:

Per maridar amb aquesta crema fina, un vi d’agulla rosat, fresc i molt fi tambè. MAYLA, un vi  D.O. Alella fet amb fermentació natural.Vi Rosat D'agulla Natural Mayla

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Crema de Calçots

Crema de Calçots

Plato de temporada, otra manera de comer calçots, plato sabroso y muy fino.

Seguimos con alternativas para aquellos que no se quieren ensuciar los dedos pero si que les apetece aprovechar que es temporada de calçots con esta receta sencilla y fina de crema de calçots.

Ingredientes:Crema de Calçots

  • 10 calçots
  • 150 gr. de crema de leche
  • 1 patata grande
  •  1/2 litro de agua
  • sal i pimiento

Preparación:

  1. Lavamos y pelamos los calçots y les quitamos la parte más verde. Pelamos y cortamos la patata.
  2. En una olla ponemos el agua con sal y hervimos los calçots 15 minutos, los colamos y reservamos el agua de la cocción.
  3. En una sartén con aceite y a fuego medio, sofreímos las patatas, le añadimos los calçots, la sal y la pimienta, y lo dejamos dorar todo junto.
  4. Tomamos el caldo reservado de hervir los calçots y le vertemos el sofrito, lo dejamos cocer durante 20-25 minutos, después le echamos la crema de leche que hierva un rato y ya lo podemos triturar hasta que quede una crema fina, si conviene lo podemos pasar por el chino, se puede servir con unas tiritas de calçot frito, buen provecho!

Maridatge:

Para maridar con esta crema fina, un vino de aguja rosado, fresco y muy fino también. MAYLA, un vino D.O. Alella hecho con fermentación natural.
Vi Rosat D'agulla Natural Mayla

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca