Crema de Calçots

Crema de Calçots

Plat de temporada, una altra manera de menjar calçots, plat gustós i molt fi.

Seguim amb alternatives per aquells que no es volen embrutar els dits però si que els ve de gust aprofitar que és temporada de calçots amb aquesta recepta senzilla i fina de crema de calçots.

Ingredients:Crema de Calçots

  • 10 calçots
  • 150 grs. de crema de llet
  • 1 patata grosa
  • 1 1/2 litre d’aigua
  • sal i pebre

Preparació:

  1. Rentem i pelem els calçots i els hi traiem la part més verda. Pelem i tallem la patata.
  2. En una olla posem l’aigua amb sal i bullim els calçots 15 minuts, els colem i reservem l’aigua de la cocció.
  3. En una paella amb oli i a foc mig, sofregim les patates, li afegim els calçots, la sal i el pebre, i  ho deixem daurar tot junt.
  4. Agafem el caldo reservat de bullir els calçots i li aboquem el sofregit, ho deixem coure durant 20-25 minuts, a continuació li tirem la crema de llet que bulli una estoneta i ja ho podem triturar fins que quedi una una crema fina, si convé ho podem passar pel colador xinès, es pot servir amb unes tiretes de calçot fregit, bon profit!

Maridatje:

Per maridar amb aquesta crema fina, un vi d’agulla rosat, fresc i molt fi tambè. MAYLA, un vi  D.O. Alella fet amb fermentació natural.Vi Rosat D'agulla Natural Mayla

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca