Crema de carbassó amb roquefort

Recepta – Crema de carbassó amb roquefort

Calor, calor i més calor… Per això us proposem aquesta recepta de crema de carbassó amb roquefort que us podeu menjar tant freda com calenta i que us encantarà.

crema de carbassó i roquefortINGREDIENTS:

  • 2 carbassons grossos
  • 2 patates grosses
  • 1 ceba grossa
  • 2 pessics de sal
  • 2 cullerades de formatge roquefort
  • 1,5 l d’aigua
  • 2 cullerades de crostons

ELABORACIÓ:

  1. Posem a bullir en una olla 1,5 l d’aigua.
  2. Pelem les patates, carbassons i ceba, ho rentem, i ho tallen tot a trossos.
  3. Quan l’aigua comenci a bullir hi afegim 2 pessics de sal, les patates, els carbassons i la ceba. Ho deixem bullir a foc fort 25 minuts.
  4. Amb una cullera mirem d’aixefar els carbassons i la patata. Si s’aixafen fàcilment és que tot ja està cuit, sinó ho deixem bullir 5 minuts més.
  5. Retirem l’aigua fins que es vegin les hortalisses (! important) Si volem una textura de sopa, primer treiem la meitat de l’aigua que ha quedat i si veiem que queda massa espès hi afegim 1 o 2 gots del caldo retirat
  6. Amb el minipimer (batedora de mà) comencem a triturar-ho tot, poc a poc perquè no ens esquitxi l’aigua bullent. Tingueu un drap de cuina a mà! en tot cas.
  7. Tallem trossets de formatge roquefort (o formatge blau) fins que puguem omplir dues cullerades soperes. El posem dins la crema i remenem fins que es desfaci.
  8. Ja està tot llest!

BON PROFIT!!!

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.