Crema mascarpone i magrana
Estem a punt de canviar d’estació i per tant també van canviant les fruites de temporada… Ja comencen a arribar els caquis, les xirimoies i les MAGRANES! per això avui us presentem aquesta deliciosa recepta de crema mascarpone i magrana.
INGREDIENTS:
- 200 gr de formatge mascarpone
- 100 ml.de nata per muntar
- 2 clares d’ou
- Sucre
- 2 magranes
- vi moscatell
ELABORACIÓ:
- Desgranem les magranes i agafem 5 cullerades grans i les posem en un colador xinès, perquè amb l’ajuda d’una maça espremerem els grans per treure-hi el suc.
- En un cassó al foc hi posem el suc de la magrana juntament amb una cullera de sucre i ho fem reduir fins a deixar-ho com un xarop, i ho reservem.
- Posem la resta de grans de magrana en un bol i hi afegim una cullerada de sucre i un bon raig de moscatell i ho deixem marinar durant un parell d’hores.
- Batem el mascarpone juntament amb dos cullerades de sucre, muntem la nata amb una altre cullerada de sucre i muntem les clares al punt de neu amb una ultima cullerada de sucre.
- Barregem tant la nata muntada com el mascarpone i les clares al punt de neu en un bol i ho reservem.
MUNTATGE:
- En un got posem una primera capa de magrana marinada amb una mica del suc de la maceració.
- Fem una segona capa amb la crema mascarpone (es recomana utilitzar mànega pastissera)
- Afegim una altre capa dels grans de magrana, aquest cop sense líquid!
- Fem una última capa de mascapone i…
- Per acabar afegim el xarop de magrana que hem reduït per decorar!
BON PROFIT!!!
Recepte de: les Receptes de St Hilari