Croquetes de ceps

Croquetes de ceps

Aprofitant que aquesta setmana hem tingut el dia internacional de la croqueta, avui us proposem una fantàstica recepta de croquetes de ceps que us encantarà!

Ingredients (60 u):

Foto de: lacuinadeleri.blogspot.com.es
  • 30 g de ceps deshidratats
  • 400 ml d’aigua
  • 200 g de farina
  • 150 ml de oli d’oliva
  • 100 g de mantega
  • 200 g de ceba de Figueres
  • 1l de llet sencera
  • Sal
  • Pa ratllat i ous
  • Oli d’oliva per fregir

Preparació:

  1. Posem els ceps a hidratar amb l’aigua (1 hora mínim). Escorrem i reservem el 50% de l’aigua
  2. Pelem i tallem en “juliana” la ceba. En una cassola posar 50 ml d’oli i quan sigui calent afegim la ceba i deixem coure fins que quedi transparent a foc molt baix. Afegim els ceps i deixem coure uns minuts fins que siguin tendres.
  3. En un bol posem 400 ml de llet i afegim els ceps i la ceba. Triturem (podem triturar fins deixar una massa fina, o amb trossos de ceps, al gust personal).
  4. Posem a escalfar per separat l’aigua que havíem reservat dels ceps i la resta de la llet.
  5. En una cassola gran, posem la mantega i els 100 ml d’oli, a foc sua fins que la mantega es fongui, en aquest punt, afegim la sal.
  6. Afegim la farina i anem remenant, fins que quedi ben cuita. Sense deixar de remenar, afegim l’aigua dels ceps, 3/4 parts de la llet i els ceps i ceba triturat, anem afegint la resta de llet fins acabar-la i sense parar de remenar, fins que la massa es separi de la cassola.
  7. Passem la massa a una plàtera plana i tapem a pell. Quan sigui freda posem 1 hora a la nevera.
  8. Formem les croquetes i les passem per pa ratllat, després per ou i finalment per pa ratllat un altre cop. Fregim en abundant oli d’oliva.

BON PROFIT

Recepta de: lacuinadeleri.blogspot.com.es

Cervesa Artesana 2014 Ratpenat 33cl gotMaridatge:

Avui us proposem acompanyar aquestes favuloses croquetes amb una bona cervesa artesana que convini l’amargor i el gust de les bones IPAs. En aquest cas optarem per a la Cervesa Artesana IPA 2014 de Ratpenat, us encantarà!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca