El codonyat de casa

El codonyat de casa

Estem a la tardor, i com ja us vam explicar, el codony és un dels fruits més típics però a la vegada més desconeguts. Avui us presentem com fer el el codonyat de casa, que és ideal per menjar de postre acompanyat de qualsevol formatge.

INGREDIENTS: codonyat

  • 1kg de codony
  • 800 gr de sucre

ELABORACIÓ:

  • Pelem i tallem els codonys i els posem, amb el sucre, en una olla tapada. Ho deixem així una estona sense posar-ho al foc.
  • Passat aquest temps, el sucre s’haurà desfet i haurà quedat un suc fosc.
  • Posem l’olla al foc i ho deixem bullir durant 30 minuts amb un parell de cullerades d’aigua.
  • Es trinxa amb una batedora i es segueix bullint a foc lent, remenant continuament perquè no s’enganxi.
  • Un cop tinguem una pasta compacta ho deixem refredar en motlles.
  • Ja tenim a punt el codonyat!!!!

 

A continuació us posem l’alternativa per fer amb la Thermomix.codonyat-thermomix

INGREDIENTS:

1 kg de codony amb pell i ben net, sense llavors i tallats a trossos.

1 kg de sucre

1 llimona sense pell, sense part blanca ni llavors

ELABORACIÓ:

  • Posar en el got la llimona, la meitat dels codonys i la meitat del sucre. Amb el vas tancat prem el botó turbo 2 cops.
  • Afegir la resta dels ingredients i repetir la mateixa operació.
  • Després programa 30 minuts 100º velocitat 10. A mesura que es va triturant baixa la velocitat fins a la 5.
  • Quan faltin uns 10 minuts retira el cubilet i posa el cistellet perquè s’evapori i es caramel·litzi.

El temps de cocció és orientatiu, depèn molt de la maduresa dels codonys. El dolç estarà fet quan agafant-ne una mica amb l’espàtula aquesta no caigui. Si es necessita, programa uns minuts més.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca