Els panellets casolans

Els panellets casolans

Què hi ha més tradicional que menjar els panellets casolans per Tot Sants??

Doncs aquí us deixem la recepta dels panellets, són molt fàcils de fer i cadascú hi pot aportar el seu toc personal amb allò que més li agradi.

INGREDIENTS:PANELLETS1

Massa:

  • 1 kg d’ametlla molta
  • 1 kg de sucre
  • 250 g de moniato o patata
  • 1 ou

Les diferents varietats de panellets casolans:

  • Pinyons
  • Codonyat
  • Ametlla granet
  • Coco ratllat

Elaboració:

  1. Bullir els moniatos amb la pell i deixar-los refredar.
  2. Pelar i triturar els moniatos.
  3. Escalfem el forn a 180 graus.
  4. En un bol gros barrejar l’ametlla, el sucre i els moniatos amb les mans fins que la massa quedi homogènia.
  5. Un cop ja tinguem la massa, la repartim en tants trossos com gustos de panellets vulguem.

ARA JA TENIM LA BASE DELS PANELLETS I HEM DE FER ELS GUSTOS:

  • Panellets de Pinyons: fem boletes de la mateixa mida, les pintem amb l’ou batut i les arrebossem amb els pinyons.
  • Panellets de Codonyat: estenem la massa de forma allargada, posem un tac de codonyat al mig i ho enrotllem com un caneló. Finalment ho tallem en porcions iguals.
  • Panellets d’Ametlla: fem boletes de la mateixa mida, les pintem amb l’ou batut i les arrebossem amb l’ametlla granet.
  • Panellets de Coco: barregem la massa amb el coco ratllat (al gust) i fem formes còniques.

Finalment, pintem amb l’ou tots els panellets i els fornegem 10 minuts aproximadament a 180º.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca