Escamarlans amb allioli de safrà

Escamarlans amb allioli de safrà

Ja tenim el Nadal a tocar i és per això que durant aquests dies previs als grans àpats que ens esperen us proposarem diferents receptes per tal de fer aquestes festes encara millors. Avui comencem amb un entrant molt ràpid de fer però que no deixarà indiferent a cap dels teus comensals: Escamarlans amb allioli de safrà.

És tant ràpid de fer, que si ja tens l’allioli preparat ho podràs deixar per l’últim moment avans de que arribin els convidats.

Ingredients (4 persones)

Ingredients per l’allioli

  • 2 grans d’all
  • 2 rovells d’ou
  • 200 g oli d’oliva verge extra arbequina
  • sal
  • uns brins de safrà

Elaboració

  1. Posa dos dits d’oli en un cassó i a foc molt baix confita els alls durant 15 minuts.
  2. En un morter, pica els alls que hem confitat amb el safrà i una mica de sal i afegeix també un rovell d’ou. Emulsiona fins a tenir la textura que t’agradi i llavors afegeix l’altre rovell i romou amb la mà de morter per lligar-ho tot.
  3. Talla els escamarlans al llarg deixant-los units per la cua. Treu l’intestí.
  4. Cuina els escamarlans a la planxa ben calenta amb un raig d’oli d’oliva. Amb un minut per cada costat en tindràs prou.
  5. Tira-li unes escames de sal i embadurna els escamarlans amb l’allioli i dónals-hi un copet de forn per tal de que quedin dauradets.

I bon profit!

Maridatge

Vi blanc Abadia de Poblet IntramursEn aquest cas us recomanem un vi blanc que combina a la perfecció amb un plat de marisc com aquest. En aquesta ocasió apostarem per un vi amb D.O. Conca de Barberà: el vi blanc Intramurs de l’Abadia de Poblet

 

 

Deixa un comentari

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca