Receptes de Nadal: Escudella i carn d’olla

Receptes de Nadal: Escudella i carn d’olla

Receptes de Nadal: Escudella i carn d’olla. Ara que ens apropem al nadal, no podem deixar passar una recepta ben tradicional, que la majoria hem tastat… però sabeu com es prepara escudella i carn d’olla de Nadal? Ben fàcil, ara us ho expliquem.

Ingredients per 6 persones

Sempre varien una mica, depèn de la nit de nadal i el què volguem deixar pels canelons de Sant Esteve.

Al brou o “caldo”: galets-gegants

  • 500 g de galets
  • Pilota de vedella ( a continuació s’explica)
  • 1/2 pollastre
  • 1 os de pernil
  • 1 os de vedella
  • 200 gr de vedella magra
  • 1/2 peu de porc
  • 1 botifarra negra crua
  • 1 botifarra blanca crua
  • 100-200 gr de cansalada
  • 1 nap i 1 xirivia
  • 2-4 pastanagues
  • 1/2kg de patates
  • 1 branca d’api
  • 1/2 col de paperina

Pilota i farcit dels galets:

galets_farcits_escudella
font: Wikipedia
  • 500 g de carn picada de vedella i porc
  • 1 ou
  • 1 grà d’all picat
  • 100 gr de pa ratllat

Elaboració

  1. Omplin una olla gran amb aigua freda, la posem a bullir a mitja potència i hi afegim els ossos de carn la carn magra de vedella i el peu de porc. Deixem bullir a foc baix durant 2 hores
  2. Afegim el pollastre i les verdures; la patata neta i pelada, . Tornem a deixar-ho mitja hora aproximadament.
  3. Anem separant l’escuma que vagi pujant.
  4. Preparem les pilotes i el farcit dels galets
    1. Trenquem l’ou i el batem un mica
    2. Salpebrem la carn, piquem l’all i la barregem amb l’ou
    3. Barregem bé amb les mans fins que quedi una massa homogènia i hi afegim el pa ratllat. Tornem a barrejar bé.
    4. Fem pilotes, comptant una per persona. El tamany ja varia segons el gust.
    5. Amb una cullereta o mànega pastissera, farcim els galets.
  5. Afegim les botifarres i les pilotes al “caldo” i ho deixem bullir tot uns altres 20 minuts
  6. Separem una olla, colem el “caldo” i el fem bullir
  7. Quan bulli, hi tirem els galets farcits. 10-15 minuts, depèn de la pasta. Mireu les instruccions a l’envàs
  8. Quan el “caldo” estigui a punt, el deixem reposar uns minuts. Ja tenim l’escudella de nadal a punt!
  9. Separem la carn d’olla i la verdura de l’olla del “caldo”.

Podem deixar-ho a punt abans de servir l’escudella i guardar-ho al forn perquè no es refredi o, com a moltes cases, esperar que l’encarregat de la carn d’olla s’aixequi i ho separi mentre nosaltres fem petar la xerrada, païm una mica els galets i gaudim de la familia. Aquí ja, cada casa és un món i cadascú té les seves tradicions i rituals!

Bon profit!

Maridatge

En aquestCava Perelada Stars Brut Nature cas optarem per una opció que cada cop s’està imposant més ens els maridatges, optarem per un cava. És indestriable pensar en cava per èpoques de Nadal i per tant escollirem un cava brut nature, ideal per a prendre durant els àpats. Us recomanem el Cava Perelada Stars Brrut Nature, un cava que us encantarà.

Altres receptes:

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada