Risotto ai funghi Porcini – Risotto de Ceps

Recepta – Risotto ai funghi Porcini – Risotto de Ceps

Recepta d’origen Italià, un clàssic en la seva cuina el seu “Risotto ai Funghi Porcini”.

Que tens un compromís o un sopar especial, poc temps i no saps que fer? Tirar de risotto sempre queda bé, un plat elegant que sempre marida amb un bon vi i que és difícil que ens quedi malament. És una recepta senzilla que donarà aroma i sabor a qualsevol taula.

A qui no li agrada un bon arròs?

Ingredients (per a 2 persones):

Risotto ai funghi porcini
Foto de: http://ricette.giallozafferano.it/

1 ceba de figueres mitjana
10 gr de ceps secs – O un preparat de risotto que ja porti arròs i bolets. També n’hi ha que portan el sofregit a punt perquè sigui tot ben ràpid.
160 gr d’arròs bomba
1 gotet de vi blanc sec 1 Got de Llet o nata líquida – Si vols que quedí més melòs.
brou de pollastre o verdures. Depen del gust del Gourmet.
formatge parmesà al gust

Elaboració:

  1. Posem en remull els ceps amb aigua tèbia perquè s’hidratin. Els deixarem uns 30 minuts. Quan sigui temporada millor recent collits, és clar!
  2. Tallem la ceba ben fina i la sofregim en una paella amb un raig d’oli d’oliva.
    Quan estigui la ceba rosseta, afegim els ceps i ho ofeguem tot uns 2 minuts.
  3. Afegim l’arròs i el sofregim bé amb la ceba i els bolets,que absorveixi el gust.
  4. Quan l’arròs estigui sofregit, afegim el vi blanc i anem remenant fins que l’arròs absorbeixi pràcticament tot el vi.
  5. Incorporem el brou de pollastre o verdura poc a poc. No afegirem més brou fins que l’arròs hagi absorbit el que hem tirat. Anem remenant i afegint. Aproximiadament 2-3 gots de brou.
  6. Quan veiem que l’arròs ja està gairebé al  punt, afegim 1 gotet de nata líquida o llet perquè quedi ben melòs.

Afegim parmesà al gust quan l’arròs estigui al punt. Deixem reposar 1-2 minuts

*Opcional: podem afegir un rajolinet d’oli d’oliva verge o oli de ceps al final per donar-li aquell últim punt gourmet!

Hi ha varies receptes d’aquest Risotto tant tradicional, vosaltres com el feu?

 

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca