Risotto ai funghi Porcini – Risotto de Ceps

Recepta – Risotto ai funghi Porcini – Risotto de Ceps

Recepta d’origen Italià, un clàssic en la seva cuina el seu “Risotto ai Funghi Porcini”.

Que tens un compromís o un sopar especial, poc temps i no saps que fer? Tirar de risotto sempre queda bé, un plat elegant que sempre marida amb un bon vi i que és difícil que ens quedi malament. És una recepta senzilla que donarà aroma i sabor a qualsevol taula.

A qui no li agrada un bon arròs?

Ingredients (per a 2 persones):

Risotto ai funghi porcini
Foto de: http://ricette.giallozafferano.it/

1 ceba de figueres mitjana
10 gr de ceps secs – O un preparat de risotto que ja porti arròs i bolets. També n’hi ha que portan el sofregit a punt perquè sigui tot ben ràpid.
160 gr d’arròs bomba
1 gotet de vi blanc sec 1 Got de Llet o nata líquida – Si vols que quedí més melòs.
brou de pollastre o verdures. Depen del gust del Gourmet.
formatge parmesà al gust

Elaboració:

  1. Posem en remull els ceps amb aigua tèbia perquè s’hidratin. Els deixarem uns 30 minuts. Quan sigui temporada millor recent collits, és clar!
  2. Tallem la ceba ben fina i la sofregim en una paella amb un raig d’oli d’oliva.
    Quan estigui la ceba rosseta, afegim els ceps i ho ofeguem tot uns 2 minuts.
  3. Afegim l’arròs i el sofregim bé amb la ceba i els bolets,que absorveixi el gust.
  4. Quan l’arròs estigui sofregit, afegim el vi blanc i anem remenant fins que l’arròs absorbeixi pràcticament tot el vi.
  5. Incorporem el brou de pollastre o verdura poc a poc. No afegirem més brou fins que l’arròs hagi absorbit el que hem tirat. Anem remenant i afegint. Aproximiadament 2-3 gots de brou.
  6. Quan veiem que l’arròs ja està gairebé al  punt, afegim 1 gotet de nata líquida o llet perquè quedi ben melòs.

Afegim parmesà al gust quan l’arròs estigui al punt. Deixem reposar 1-2 minuts

*Opcional: podem afegir un rajolinet d’oli d’oliva verge o oli de ceps al final per donar-li aquell últim punt gourmet!

Hi ha varies receptes d’aquest Risotto tant tradicional, vosaltres com el feu?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada