Salsa Romesco

Salsa Romesco

Estem en el temps de les calçotades i és per això que avui us proposem la recepta de la salsa romesco. A part de per sucar i gaudir els calçots, saps que també és ideal per acompañar carns o carxofes?

Ingredients:

  • 6 tomàquets escalivats
  • 2 pebrots del romesco escalivats (o nyores)
  • 1/2 cabeça d’alls escalivats
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • un raig de vinagre de vi blanc
  • Pa torrat
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 15 g d’avellanes torrades
  • pebre negre
  • oli d’oliva
  • sal

Elaboració:

  1. Escaldem les nyores en aigua ben calenta, per poder separar la carn de la pell.
  2. Posem el forn a 190º graus… i escalivem els tomàquets i els alls amb un raig d’oli d’oliva durant 30 minuts aprox.
  3. Pelem les ametlles i les avellanes i les posem dins un vas per batre-les amb el turmix. Més o menys un grapadet… uns 15 g de cadascuna.
  4. En el mateix bol, incorporem el pebre vermell dol i el pa torrat.
  5. Amb les nyores ja estovades li teiem les llavors i amb la punta d’un ganivet rasquem la carn i ho afegim al vas.
  6. Incorporem els alls i els tomàquets escalivats (nets i sense llavors) al vas juntament amb 2 cullerades grans de vinagre i tres d’oli d’oliva.
  7. Hi posem també sal i una mica de pebre negre i ho batem tot amb la batedora. Tasteu la salsa i rectifiqueu el que calgui.

Ja ho tenim llest, BON PROFIT!

Recepta de: lacuinadesempre.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada