Salsa Romesco

Salsa Romesco

Estem en el temps de les calçotades i és per això que avui us proposem la recepta de la salsa romesco. A part de per sucar i gaudir els calçots, saps que també és ideal per acompañar carns o carxofes?

Ingredients:

  • 6 tomàquets escalivats
  • 2 pebrots del romesco escalivats (o nyores)
  • 1/2 cabeça d’alls escalivats
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • un raig de vinagre de vi blanc
  • Pa torrat
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 15 g d’avellanes torrades
  • pebre negre
  • oli d’oliva
  • sal

Elaboració:

  1. Escaldem les nyores en aigua ben calenta, per poder separar la carn de la pell.
  2. Posem el forn a 190º graus… i escalivem els tomàquets i els alls amb un raig d’oli d’oliva durant 30 minuts aprox.
  3. Pelem les ametlles i les avellanes i les posem dins un vas per batre-les amb el turmix. Més o menys un grapadet… uns 15 g de cadascuna.
  4. En el mateix bol, incorporem el pebre vermell dol i el pa torrat.
  5. Amb les nyores ja estovades li teiem les llavors i amb la punta d’un ganivet rasquem la carn i ho afegim al vas.
  6. Incorporem els alls i els tomàquets escalivats (nets i sense llavors) al vas juntament amb 2 cullerades grans de vinagre i tres d’oli d’oliva.
  7. Hi posem també sal i una mica de pebre negre i ho batem tot amb la batedora. Tasteu la salsa i rectifiqueu el que calgui.

Ja ho tenim llest, BON PROFIT!

Recepta de: lacuinadesempre.cat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca