Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Recepta – Spaghetti alla puttanesca – Espaguetis a la putanesca

Ens encanta la cuina mediterrània i la Italiana és un gran exemple de receptes tradicionals que no passen mai de moda: Spaghetti alla puttanesca – Espaguetis a la putanesca

Per variar una mica de les salses i acompanyaments més típics i menjar-te una bona pasta com si estiguessis en una trattoria et portem aquesta recepta d’origen Italià, més concretament de Nàpols, “Spatghetti alla puttanesca” en el seu idioma original o Espaguetis a la putanesca, adaptat al Català.

Ingredients (per a 2 persones):

Spaghetti alla puttanesca - Espaguetis a la putanesca
Imatge de: recetas-italianas.com

400 g de espaguetis

1 kg de tomàquet madur

6 anxoves

100 g d’olives negres sense os

1 grapat de tàperes

4 cullerades d’oli d’oliva

2 dents d’all

Alfàbrega fresca

Sal , Pebre negre i orenga

Elaboració:

Pasta

  1. Esclafem una olla amb aigua quan arrenqui a bullir hi tirem l’oli i la sal, quan torni a arrencar a bullir hi tirem la pasta.
  2. Deixem bullir fins al que al paquet de la pasta ens indiqui. Normalment “al dente” però axiò ja va més a gustos.

Salsa

  1. Trossegem o tallem les anxoves i les olives. Si no volem arriscar, les podem posar en remull 10 min per no passar-nos de sal.
  2. Pelem els grans d’all i els piquem molt fins.
  3. Rentem els tomàquets, treiem la part del mig que no és carnosa, tallem en trossos, triturrem a la batedora i, finalment els passem per el colador.
  4. Escalfem una paella gran amb oli, quan estigui calenta hi daurem els alls durant 1 minut.
  5. Afegim les anxoves i removem bé fins que s’han desfet per complet.
  6. Afegim les olives i les tàperes. Ofegar tot junt un parell de minuts.
  7. Incorporem el tomàquet, barregem bé i ho deixem reduir a foc mitjà durant uns 10 minuts. Si veiem que es torna massa àcid, afegim una mica de sucre.
  8. Passats els 10 minuts salpebrem al gust.
  9. Afegim la pasta escorreguda i barregem.
  10. Afegim l’alfàbrega fresca i llestos!
    Spaghetti alla puttanesca - Espaguetis a la putanesca
    Imatge de: recetas-italianas.com

     

Podem afegir formatge parmesà rallat i a menjar!

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca