Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur

Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur

Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur. Recepta de quaresma i per tot l’any.

Ingredients: ( 4 persones)
  • 2 talls de bacallà remullat per persona ( morro o llom). El podem comprar ja dessalat o fer-ho a casa, però sabent provar el punt( ni massa salat ni massa dolç)bacalla-amb-carxofes
  • 4 ous
  • 4 carxofes
  • 500 gr. de pèsols del Maresme
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva, sal i una mica d’ aigua, farina i julivert
Preparació:
  1.  Posar els ous a bullir amb aigua, sal i un raig de vinagre uns 12 minuts, deixar refredar, pelar i tallar per la meitat.
  2.  – Desgranar el mig quilo de pèsols del Maresme
  3. .- Netejar les carxofes i tallar-les a quarts
  4. -Enfarinar el bacallà i el posem en una cassola amb l’oli i el fregim lleugerament  i el retirem
  5. .–En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba picada, l’all trinxat i el tomàquet triturat i una mica de julivert trinxadet i deixem que mica en mica es faci el sofregit a foc baix.
  6. .- Afegim les carxofes tallades a quarts i una mica d’aigua ( ½ got d’aigua) al cap d’uns moments hi posem els pèsols, a continuació hi posem el bacallà i els ous durs i deixem que faci xup-xup instants perquè agafi tots els gustos.

Bon profit!!!

Maridatge

Vi Roura Blanc Xarel-loAmb un guisat de peix, potser un bon vin blanc amb un toc sec seria la combinació que més encaixaria. En aquesta ocasió, un vi d’alella per acabar de fer-ho tot ben del Maresme.Vi Roura Blanc Xarel-lo

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada