Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur

Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur

Bacallà amb carxofes pèsols del Maresme i ou dur. Recepta de quaresma i per tot l’any.

Ingredients: ( 4 persones)
  • 2 talls de bacallà remullat per persona ( morro o llom). El podem comprar ja dessalat o fer-ho a casa, però sabent provar el punt( ni massa salat ni massa dolç)bacalla-amb-carxofes
  • 4 ous
  • 4 carxofes
  • 500 gr. de pèsols del Maresme
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva, sal i una mica d’ aigua, farina i julivert
Preparació:
  1.  Posar els ous a bullir amb aigua, sal i un raig de vinagre uns 12 minuts, deixar refredar, pelar i tallar per la meitat.
  2.  – Desgranar el mig quilo de pèsols del Maresme
  3. .- Netejar les carxofes i tallar-les a quarts
  4. -Enfarinar el bacallà i el posem en una cassola amb l’oli i el fregim lleugerament  i el retirem
  5. .–En el mateix oli fem un sofregit amb la ceba picada, l’all trinxat i el tomàquet triturat i una mica de julivert trinxadet i deixem que mica en mica es faci el sofregit a foc baix.
  6. .- Afegim les carxofes tallades a quarts i una mica d’aigua ( ½ got d’aigua) al cap d’uns moments hi posem els pèsols, a continuació hi posem el bacallà i els ous durs i deixem que faci xup-xup instants perquè agafi tots els gustos.

Bon profit!!!

Maridatge

Vi Roura Blanc Xarel-loAmb un guisat de peix, potser un bon vin blanc amb un toc sec seria la combinació que més encaixaria. En aquesta ocasió, un vi d’alella per acabar de fer-ho tot ben del Maresme.Vi Roura Blanc Xarel-lo

 

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca