Com pelar carbassa!

Com pelar carbassa

Ja hem començat amb la temporada de la carbassa de Mataró, i per tant ja tenim disponibles les millors carbasses de casa nostra i per tant és important saber com pelar carbassa. Com sempre, fem una aposta clara per la qualitat i la proximitat en els nostres productes.

Ara bé, la carbassa presenta una única dificultat a l’hora de manipular-la, que és poder-la pelar degut a la duresa de la seva pell… És per això que avui us proposem uns consells per a pelar la carbassa que us aniracarbassa-meitatn d’allò més bé!

Passos a seguir:

  1. Agafem la carbassa, tallem la part del “coll” i tallemper la meitat de forma allargada.
  2. Fem trossos més petits per poder-la manipular millor.
  3. Recolzar un tros sobre la taula i pelem de dalt a baix sense deixar d’aguantar la peça.
  4. Finalment, treiem les llavors i filaments amb l’ajut d’una cullera.

Un truc: fornejar-la avans!:

Si tot i així us resulta complicat pelar-la, es pot fornejar sencera i amb pell durant uns minuts. La pell farà de “papillota” natural conservant totes les propietats. En cas d’optar per aquest sistema s’han de fer algunes incisions a la pell per evitar que la carbassa rebenti.

carbassa-daus-

El temps de fornejat variarà segons la mida i la varietat de la peça i també ho farà si voleu conservar la polpa crua o cuinar totalment la carbassa. Si només la voleu pelar s’ha de fornejar entre 7 i 10 minuts a 200ºC, mentre que si la desitgeu més cuita pot estar al forn uns 20 minuts. En aquest cas la carn de sota la pell començarà a coure’s i encara serà més senzill pelar-la.

La carbassa: present en moltes receptes:

La carbassa és un aliment que està molt present en la nostra gastronomia i ja no només en sopes o brous, sinó que ofereix moltes possiblitats com per exemple l’hummus de carbassa .

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada